| Tytuł: | Odparzona pupa |
| Autor: | Renia 8.9.2011, 14:14 |
| Mam poważny problem. Moje dziecko ma odparzoną pupę. Co ja mam zrobić w takim przypadku? Jaki środek zastosować aby nie pogorszyć stanu? | |
| Tytuł: | Odparzona pupa |
| Autor: | Zosia 16.2.2012, 14:43 |
| Moja córeczka od urodzenia borykała się z tym problemem. Do pielegnacji pupy stosowalam na początku puder firmy Nivea. Potem za poradą mamy zaczęłam używać mąkę ziemniaczaną.. Nie pomogło, a nawet pogorszył się jej stan do tego stopnia, że pojawiły się krostki, ktore przeszkadzały córci. Na koniec wypróbowalam krem (choć na początku nie byłam zwolenniczką stosowania kremow w takich przypadkach)- SUDOKREM- nazywany przeze mnie cudokremem:) Oliwia ma teraz piękną, gładką i bez podrażnień pupę:) | |
Rozwój płodu
W czasie dziewięciomiesięcznego rozwoju płodu w macicy, twoje dziecko przechodzi przez wiele zmian, rośnie i rozwija się, by w końcu wyjść na świat jako nowy człowiek.
Ciąża
W czasie fazy płodowej kształtują się wszystkie główne narządy. Z każdym kolejnym tygodniem płód jest coraz większy i cięższy. Przykładowo po 23 tygodniach płód ma długość około 35 cm i waży ponad 1 kg.
Owulacja
Jeżeli kobieta planuje założenie rodziny, musi dokładnie poznać swój cykl miesiączkowy aby dzięki temu obliczyć kiedy wypadają jej dni płodne. Nie zawsze każdy cykl wynosi 28 dni.