Noworodek

noworodek_wiem_o_zdrowiu

Forum -> schodząca skóra

Tytuł:schodząca skóra
Autor:Mania
12.9.2011, 17:02
Jestem młodą mamą, tydzień temu urodziłam zdrowego chłopca, dużo czytam na necie o dzieciach i ich pielęgnacji. Z moim małym ogólnie dobrze, ale zaczęła mu schodzić skórka na rączkach i nóżkach czy to normalne. Pilnie proszę o odpowiedź.

Tytuł:schodząca skóra
Autor:Zosia
16.2.2012, 14:48
To normalne:) to tak zwana pierwsza skórka, która schodzi tuż po narodzinach:)bEdzie schodziła na raczkach, nozkach i na całym ciele.. Proponuje dodawanie paru kropli oliwki do kąpieli szkrabka, chyba że Twoje kosmetyki juz ja zawieraja.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

noworodek_ciekawostki

Ciekawostki

Rozwój płodu
W czasie dziewięciomiesięcznego rozwoju płodu w macicy, twoje dziecko przechodzi przez wiele zmian, rośnie i rozwija się, by w końcu wyjść na świat jako nowy człowiek.

Czy wiesz, że...

Ciąża
W czasie fazy płodowej kształtują się wszystkie główne narządy. Z każdym kolejnym tygodniem płód jest coraz większy i cięższy. Przykładowo po 23 tygodniach płód ma długość około 35 cm i waży ponad 1 kg.

Polecamy

Owulacja
Jeżeli kobieta planuje założenie rodziny, musi dokładnie poznać swój cykl miesiączkowy aby dzięki temu obliczyć kiedy wypadają jej dni płodne. Nie zawsze każdy cykl wynosi 28 dni.

Archiwum

Pyralgina (Metamizolum natricum) to najczęściej polecany przez farmaceutów lek przeciwbólowy. Lek dostępny jest w opakowaniach po 6 tabletek lub w formie saszetek z granulatem o smaku pomarańczowym. Pyralgina stosowana jest przy bólach różnego pochodzenia o dużym nasileniu, gorączce. Często pacjenci stosują ją, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeciwwskazania do stosowania leku Pyralgina to nadwrażliwość na metamizol i inne pochodne pirazolonu.