| Tytuł: | schodząca skóra |
| Autor: | Mania 12.9.2011, 17:02 |
| Jestem młodą mamą, tydzień temu urodziłam zdrowego chłopca, dużo czytam na necie o dzieciach i ich pielęgnacji. Z moim małym ogólnie dobrze, ale zaczęła mu schodzić skórka na rączkach i nóżkach czy to normalne. Pilnie proszę o odpowiedź. | |
| Tytuł: | schodząca skóra |
| Autor: | Zosia 16.2.2012, 14:48 |
| To normalne:) to tak zwana pierwsza skórka, która schodzi tuż po narodzinach:)bEdzie schodziła na raczkach, nozkach i na całym ciele.. Proponuje dodawanie paru kropli oliwki do kąpieli szkrabka, chyba że Twoje kosmetyki juz ja zawieraja. | |
Rozwój płodu
W czasie dziewięciomiesięcznego rozwoju płodu w macicy, twoje dziecko przechodzi przez wiele zmian, rośnie i rozwija się, by w końcu wyjść na świat jako nowy człowiek.
Ciąża
W czasie fazy płodowej kształtują się wszystkie główne narządy. Z każdym kolejnym tygodniem płód jest coraz większy i cięższy. Przykładowo po 23 tygodniach płód ma długość około 35 cm i waży ponad 1 kg.
Owulacja
Jeżeli kobieta planuje założenie rodziny, musi dokładnie poznać swój cykl miesiączkowy aby dzięki temu obliczyć kiedy wypadają jej dni płodne. Nie zawsze każdy cykl wynosi 28 dni.